Call us: 555-555-5555

NIEUWS

ARTOVERIJSSEL PROOF
19-11-2017 T/M 10-12-2017
Sinds 2011 presenteerde Artoverijssel.nl om de 2 jaar een nieuwe selectie toonaangevende Overijsselse kunstenaars en vormgevers op haar website. Iedere lichting nomineerde zelf weer kunstenaars voor de volgende selectie. Zo ontstond een rode draad van namen die in de expositie Artoverijssel Proof! zichtbaar wordt gemaakt door middel van 25 combi-presentaties en 17 individuele presentaties. 
VERLENGD TOT EN MET 24 SEPTEMBER
Deelnemende kunstenaars: Hellen Abma, Alphons ter Avest, Kees Bierman, Frans Boomsma, Caroline de Bruin, Ralph Lambertz, Couzijn van Leeuwen, Alet Pilon, Adriaan Rees, Paul de Reus, Ronald Ruseler, Joost van den Toorn en Emo Verkerk.
FINISSAGE 10 SEPTEMBER OM 15.30 UUR
De conciërgeruime in de van Hetenstraat is leeg en functieloos nu de school als ateliergebouw wordt gebruikt.
Ik passeer de ruimte normaal achteloos, omdat ik eigenlijk alleen bezig ben om zo snel mogelijk in mijn atelier
te komen. Door Borrowed Spaces ben ik de ruimte beter gaan bekijken; het functioneert voor mij als een kijkdoos, een aquarium of een kabinet in een natuurhistorisch museum.
De ruimte triggert mij met name door het voyeuristische karakter. Al snel is het idee gevormd om de ruimte in te vullen met een installatie die zich toont als een filmstill. In eerste instantie voel ik me, als ik aan het werk ben achter al het glas, ongemakkelijk en kwetsbaar. De zoektocht die ik afleg als kunstenaar bij het realiseren van mijn autonome werk, houd ik normaal in de beginfase van aftasten en onderzoeken liever voor mezelf. Nu ben ik degene die wordt bekeken, terwijl ik nog niet zeker weet of wat ik aan het doen ben écht iets zal worden. Naarmate mijn werk vordert lijkt het alsof de ruimte zich om mij voegt: ik ben een verhaal aan het creëren en het feit dat ik daarin aan het werk ben wordt steeds meer bijzaak. Er is genoeg te zien dat afleidt van mijn bezigheden.
Al werkend vormt mijn Borrowed Space zich langzaam van een kabinet van wonderen tot een geannexeerde ruimte die balanceert tussen schoonheid en waanzin. Is het een kijkje in mijn eigen hoofd aan het worden Vormt hier zich een atelier of is het een wereld die héél ver weg staat van de realiteit.  Zoals een picknick wordt overgenomen door insecten, nemen de dieren hier de ruimte over.
Het sluit naadloos aan bij mijn tekeningen, bijvoorbeeld de serie Positief Apocalyptisme, waarin mensen niet meer aanwezig zijn maar dieren de hoofdrol hebben overgenomen. De Kleine Johannes spookt door mijn hoofd. Het voelt als rijkdom dat ik met Borrowed Spaces kan onderzoeken of mijn tekeningen en ruimtelijke werk ook samen kunnen vallen. Tijdens mijn werkperiode zal ‘Everything that Creeps’ gestaag groeien tot de finissage op 10 september.
WAT ER NOG MEER OP STAPEL STAAT:.
Komend jaar toon ik mijn werk in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam en zal ik mij opnieuw wagen aan een installatie met tekeningen in het Kunst-Torentje van Almelo.  

Share by: